Svetovanje

V SALONIH CREATINA BOSTE NAŠLI IZDELKE ODLIČNE KAKOVOSTI, IZ NAJBOLJŠIH, OKOLJU IN NAŠI KOŽI PRIJAZNIH MATERIALOV. NAŠI STROKOVNJAKI VAM BODO SVETOVALI PRI NAKUPU.

ECO IZDELKI ZA VAREN DOM V SALONU CREATINA

ECO za vašo družino

 V vsakem domu uporabljamo zelo veliko tekstilnih izdelkov. Uporabljamo jih za zaščito tal v obliki preprog in talnih oblog. Na oknih imamo zavese, da je v stanovanju prijetneje. Vsako noč spimo v postelji, kar 1/3 dneva. In zelo pomembno je na kakšni posteljnini spimo, s kakšno odejo smo pokriti. V kuhinji uporabljamo kuhinjske krpe za brisanje posode, krožnikov, kozarcev in jedilnega pribora. V kopalnici imamo brisače, ki jih uporabljamo večkrat na dan. Izdelki , ki jih uporabljamo v našem domu so pretežno narejeni iz tekstila. Ali smo prepričani, da kupujemo prave proizvode iz tekstila, ki nam ne škodujejo?
Moderna pridelava in proizvodnja uporablja zelo veliko zdravju nevarnih snov, kemikalij, recikliranih tekstilnih vlaken. Žal moramo ugotoviti, da se je v svetovni proizvodnji izredni povečala uporaba agresivnih kemikalij in agresivnih neekoloških barv. Vse to pa vliva na kakovost proizvodov in zato so tako obeco družinadelane tkanine lahko zdravju zelo škodljive. Tekstilni proizvodi so zelo pomembni za mladi otroški organizem, da se ta zdravo razvija in raste, mora biti iz 100% ekoloških tekstilnih vlaken. Tudi življenje hišnih ljubljenčkov, ki živijo z nami, je lahko ogroženo, saj vsak dan v stiku s škodljivimi snovmi neprimernih talnih oblog oziroma preprog.

V Salonu Creatina so se odločili, da imajo v svoji ponudbi proizvode, ki so ekološko naravnani. Izdelkov iz recikliranih vlaken pri njih ne prodajajo. Posebno pozornost v Salonu Creatina namenjajo izdelkom iz 100% naravne novozelandske volne, 100% narave merino volne, ki je pridelana v Nemčiji. Izrazito se je povečala tudi uporaba bambusovih vlaken za posteljnino, brisače in ostali tekstil, ki ga uporabljamo v kuhinji. Izredno pomemben je tudi originalni ekološko pridelani bombaž za posteljnino, saj na njej preživim, kot je bilo že rečeno kar 1/3 dneva. Vsi originalni prti so narejeni iz 100% preverjenih tkanin, kakor tudi vse zavese v ponudbi Salona Creatina.

Ekološka pridelava je edina perspekeco dojenčektiva za človeštvo. Pri nakupu tekstilnih izdelkov pa morajo potrošniki preveriti ali proizvodi imajo certifikate, ki so nujno potrebni za prikaz kakovosti izdelkov. Izdelki morajo biti zaščiteni pred elektrostatičnimi vplivi, zaščiteni pred pršicami in naravno antibakterijski. Barve pa človeku in okolju prijazne.

Ekološko usmerjena ponudba v Salonu Creatina zagotavlja prijeten občutek in resnično zdrav varen dom.

 

VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE PREPROG

Ločimo več vrst preprog. Glede na izdelavo ločimo strojno narejene od ročno izdelanih. Preproge ločimo tudi po vrsti materiala iz katerega so narejene. Lahko so narejene iz naravnih materialov, kot npr volna, svila..Lahko pa so narejene iz umetnih materialov. Zaradi velikega tehnološkega napredka, novih znanj in posebne obdelave so novi umetni materiali odlični, na otip prijetni in mehki kot naravni, pa veliko bolj trpežni in obstojni. Poleg tega je vzdrževanje in čiščenje novih umetnih materialov zelo enostavno.
V Salonih Creatina sledimo modnim smernicam in poskušamo polepšati vaš dom, hkrati pa vam olajšati vsakodnevno življenje. Pri nas imamo preproge izdelane iz vrhunskih umetnih in naravnih materialov. Zaradi svoje strukture in posebne obdelave materialov in ker so narejene s preciznimi računalniško vodenimi stroji imajo preproge v Salonu Creatina veliko odličnih lastnosti:
1. OBSTOJNOST BARV – zaradi posebne obdelave in zaščite so barve bolj obstojne, tudi kadar so izpostavljene sončni svetlobi.
2. ANTISTATIČNOST – zaradi posebne obdelave je preproga je antistatična, ni električna na otip, na njej se veliko manj nabirajo prah, umazanija, lasje,…
3. VODOODBOJNOST– zgornji del preproge je impregniran, prevlečen s posebno zaščito, ki preprečuje hitro vpijanje tekočin. Če pride do politja po preprogi, svetujemo, da na polito čim prej položimo krpo in narahlo popivnamo polito tekočino.
Odsvetujemo drgnjenje in pretirano pritiskanje na mesto, kjer je tekočina, ker s tem lahko omogočimo vdor tekočine v notranjost preproge. Šele ko odstranimo odvečno tekočino, pogledamo ali je na preprogi ostal madež. V tem primeru lahko uporabimo posebna čistila za preproge. Na trgu je veliko čistil od različnih proizvajalcev. Nujno pa je potrebno, da si dobro preberemo navodila o uporabi, saj z napačno uporabo preprogo lahko uničimo.
4. ODPORNOST NA MOLJE IN PRŠICE – Preproga je zaščitena pred nabiranjem moljev in pršic.Primerno za ljudi, ki imajo težave z alergijo.

Kot redno vzdrževanje in čiščenje priporočamo suho sesanje!!!
Odsvetujemo močno globinsko sesanje in čiščenje z agresivnimi čistilnimi sredstvi. S tem lahko poškodujemo preprogo, odstranimo vse zaščitne sloje in s tem skrajšamo življensko dobo preproge!!!
Čiščenje trdovratnih madežev ali kakšne druge večje umazanije lahko prepustimo strokovnjakom – čistilnim servisom za preproge. Obstajajo tudi servisi, ki pridejo na dom in preprogo očistijo kar pri vas doma. Lahko pa jo odpeljejo, očistijo in vam jo pripeljejo nazaj. Zelo pomembno za čistilni servis je, da ima preproga na svoji zadnji strani nalepko z oznako iz katerega materiala je narejena.
Vsekakor pa je vredno tudi premisliti, ali se nam čiščenje splača ali je bolj smiselen in racionalen nakup nove preproge. V času, ko nam zmanjkuje časa tudi za pomembne stvari in naše najbližje, si moramo življenje kar se da poenostaviti.
Časi, ko smo za preprogo odšteli ogromno denarja in je bila prisotna v družini vsaj dve generaciji, sta minili. Današnje preproge so cenovno veliko bolj dostopne in jih lahko brez slabe vesti zamenjamo po nekaj letih. Modna industrija ima močan vpliv tudi na arhitekturo, notranje oblikovanje doma, kot tudi na proizvajalce tekstila za dom. Ni potrebno zamenjati sedežno garnituro, zamenjate lahko le preprogo, vržete na staro sedežno nekaj novih okrasnih blazin, ki se skladajo z novo preprogo, poskrbite za nekaj drobnih detaljov in vaš dnevni prostor bo zaživel na novo.